عباس سلیمی نمین، به روزنامه همشهری گفته است که شورای انقلاب فرهنگی در زمینه جریانسازی فکری نتوانسته موفق باشد و اگر بتواند زمینههای ایجاد توالد فکری را در اجتماع مهیا کند به وظایفش عمل کرده است.
*شورایعالی قیام فرهنگی باید بتواند موجسازی فرهنگی کند. اگر خودشان میتوانند مولد اندیشه نو باشند یا به تعبیری نوآوری در عرصه فرهنگ داشته باشند، فبها. اما اگر خودشان نیروهایی ندارند که بتوانند جریانسازی فکری کنند، باید جامعه را زیج کنند و آنجاهایی که این استطاعت را نشان گرفتند، آنجاها را تقویت و هدایت کنند و از این سلک ایجاد انگیزه مطالعه و موجب تأمل در مسائل فکری را رقم بزنند.
*در اجتماع ما یک لَختی وجود دارد. نمیگویم تولید اندیشه نمیشود. چرا تولید فکر میشود، اما نه تولید فکری که بتواند جامعه را با شخص جلو ببرد. یعنی چه؟ یعنی زایش فکری که نوآوریاش بهگونهای باشد که قدرت ایجاد یک موج را داشته باشد. موج فکری با سرمایهگذاری در مسائل مختلف ایجاد میشود. این موج باید راجع به هر موضوعی که درنظر میگیریم، حرف جدید داشته باشد و مخالفان جدی و موافقانی جدی را بهدنبال شخص بیاورد. این وضعیت میتواند موجسازی آهسته و میتواند جوانان و سایر اقشار جامعه را دچار تشنگی کند. یعنی چه؟ یعنی نورسته احساس کند این بحث عمده است و اگر این بحث را پی نکند و نفهمد، بهعنوان عنصر توسعهنیافته جامعه تلقی خواهد شد.
بازی فکری جالیز
از طرفی، فروشگاه اینترنتی فت برین تویز بازیهای فکری خود را تنها در قالب بازی کارتی یا رومیزی ارائه نمیدهد و انواع بازیهای مهرهای، ساختنی، چیدنی، پازلها و حلکردنی را در ردههای سنی جوراجور عرضه میکند. ابر مغناطیسی، تصویرها پنهان در باغوحش، قوانین قدیمی سزار، پازل اندیشمند کوچک، کوچکترین پرپلکسوس جهان و مورفی از جمله این دسته از بازیهای فروشگاه هستند که هوش هیجانی و فضایی افراد را بهویژه در کودکان ارتقا میدهند.
بازیهای فکری یکی از انواع سرگرمیها هستند که ذهن را از دغدغهها و مسائل پیچیده مربوط به زندگی رها میکنند و سبب میشوند در یک واکنش و همکاری مفید، راهحلهای مناسبی برای یک عقده و معمای فکری به وجود بیایند. انواع مختلفی از این بازیها طراحی و ساخته شدهاند که همچنان ادامه دارد و خواهد داشت، اما انتخاب یکی از آنها بهعلت خلق موقعیتهای مهیج و بهبود مهارتهای ذهنی و رفتاری تا حدودی زیادی به فروشگاه بازی فکری بستگی دارد که اراده از آن را دارید.
کودکان عزلتگزین و گوشه قید با انجام بازیهای فکری مدنی تر می شوند و در ارتباط با دیگران موفق تر عمل می کنند. بهتر آن است از بازیهای فکری برای کودکان خود کاربرد کنید که مهارتهای شناختی را در آنها بالا ببرد و قدرت خیالپردازی را در آنها افزایش دهد و باعث خلاقیت زیادتر آنها را فراهم کند مانند بازیهای ساختنی که از جمله آنها لگو سازی است که کودک هر چه را در ذهن خود تصور کند همان را می تواند به واقعیت تبدیل نماید و این باعث نشاط کودک و اعتماد به آن را در او افزایش می دهد چرا که خودش توانسته چیزی را خلق کند.
انجام بازی فکری باعث می شود که فرد از طفولیت علاوه بر تقویت قدرت تخیل خود در زمان ورود به مدرسه نیز یادگیری بهتری در خواندن و دانستن دروس داشته باشد و تنها موفقی از تماشا روابط اجتماعی و مجزاسازی و تحلیل اموزش باشد.